Forma-1

Alonso a Ferrari sokoldalúságában bízik

A spanyol pilóta az utolsó négy futamból kettőt is megnyert, így öt versennyel a vége előtt esélyes a végső sikerre.

Azt követően, hogy Fernando Alonso megnyerte a bahreini idénynyitót a Ferrari spanyolja leginkább a középmezőnyben vegetált a szezonban, így az éllovasok megléptek tőle.

Hockenheim óta azonban megtáltosodott az ibériai, négy futamból kettőt megnyert, egyen második lett, egyedül a Belga Nagydíj Hibádzik: akkor a 300. futamán versenyző Barrichello hajtott bele az első körben, Alonso ugyan folytatni tudta és pontszerző helyre hozta fel autóját, ám nem sokkal a vége előtt feladni kényszerült a versenyt.

„Annak ellenére, hogy Spában egy pontot sem szereztem több egységgel zártam az elmúlt négy futamot, mint bárki más a száguldó cirkuszban. Ez nagyobb koncentrálásra ösztökél minket, hogy a hátralévő versenyeken is hasonlóan eredményesek tudjunk lenni. Az autónk nagyon sokoldalú, így erre minden esélyünk megvan” – idézi az autosport.com Alonsót.

Hogy mennyire elszánt a spanyol? Bokszutcai pletykák szerint miután vasárnap nyert Monzában, hétfő hajnalig szimulátorozott, a szingapúri csomagon dolgozott. A csapat csak annyit erősített meg, hogy egy pár órát fordított csak rá.

Fernando Alonso öt futammal a vége előtt a harmadik a világbajnoki ponttáblázaton, az éllova Mark Webber 21 ponttal leőzi meg, a második helyen Lewis Hamilton található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik