Forma-1

Hülkenberg villogott Monzában

A Williams istálló - két pilótája révén - ismét bizonyította, hogy egyre jobb autóval rendelkezik a Forma-1-es mezőnyben.

A nagyon jól sikerült időmérő edzést követően ezúttal beváltotta a Williams pontszerző álmait Monzában. A brit istálló mindkét versenyzője a legjobb tíz között végzett: Nico Hülkenberg a 7., míg Rubens Barrichello a 10. helyen zárta a jubileumi 60. Olasz Nagydíjat, így kettős pontszerzéssel fejezték be a Forma-1 idei szezonjának európai versenyidényét.

A brit gárda ezzel 11 pontra megközelítette a konstruktőrök világbajnokságában a 6. helyen álló Force Indiát. Ráadásul a nézők szempontjából is látványosra sikeredett a futam, hiszen Hülkenberg remek párharcot vívott a Red Bull élversenyzőjével, Mark Webberrel.

Sam Michael, a csapat technikai igazgatója ki is emelte teljesítményét: „Nico az egész hétvégén kiválóan teljesített, és nagyon elégedettek vagyunk vele. Sajnos Rubens nagy forgalomba került a célegyenes végén, ám utána hiába hajtott fantasztikusan, már nem tudott egy pontnál többet szerezni. Semmi gondunk nem volt az autókkal, és jó volt látni ezen a gyors pályán a teljesítményét.”

„Nagyon nehéz, de ugyanakkor egy remek nap van mögöttem. A rajtnál elveszített két helyemet azonnal visszaszereztem a sikánban. Ettől kezdve nagy csatát folytattam Webberrel, aki egy pillanatra sem hagyott fel az üldözésemmel. Ez hatalmas energiákat mozgósított bennem, és nagyon izgalmas támadás-védekezést láthattak a nézők. Remekül sikerült a bokszkiállásom is, így teljesen elégedett vagyok az elért eredményemmel – mondta el a főszereplő német pilóta.

Nézzük meg kicsit belülről, milyen volt a pálya Hülkenberg számára:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik