Forma-1

A Ferrari már a 2011-es autó fejlesztésére fókuszálhat

Amennyiben Monzában sem sikerül értékelhető eredményt produkálnia az olasz istállónak, elkezdődik a felkészülés a következő szezonra.

A Ferrari nem szerepelt valami fényesen Spa-Francorchampsban (a vb-címre még esélyes Alonso kiesett), és Stefano Dominicali csapatfőnök a Corriere dello Sportnak most el is mondta, még egy hiba már nem fér bele.

Az olasz csapat azért volt csalódott a belga futam után, mert éppen arra fejlesztették tovább az autót, amely így ezek szerint visszalépést eredményezett.

“Monzában nyerni nem elképzelhetetlen számunkra, mert tudjuk, és megértettük, hogy mit csináltunk rosszul Belgiumban. Most már világos, miben kell javítanunk, és mit kell másként csinálnunk” – mondta Dominicali az olasz lapnak.

Az elmúlt héten a jó eredmény érdekében a tesztpilóta, Giancarli Fisichella 700 kilométert körörözött a piros autóval Vairanóban. Fernando Alonso, aki 41 ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Hamiltontól egyetértett azzal, hogy nagy a teher a csapaton.

“Természetes, hogy ez a futam sorsdöntő lesz számunkra. Nagy a nyomás rajtunk” – ismerte el a spanyol versenyző.

“Ha Fernando elkövet egy hibát, az azért történik, mert meg akarja mutatni, ki is ő valójában, és azt, hogy helye van az istállónkban. Egy vörös overált viselni nem kis feladat és felelősség. Sokkal több annál, mint amit kívülről láthat egy laikus” – tette hozzá némi gőggel Stefano Dominicali.

A monzai futamot a hétvégén rendezik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik