Forma-1

Schumachernek nincsenek illúziói

A német tudja, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjnak otthont adó monzai pálya nem fekszik a Mercedesnek.

Két héttel a Belga Nagydíj után a hétvégén Olaszországba látogatnak a száguldó cirkusz pilótái, Monza várja tárt karokkal a mezőnyt.

Míg a többi csapat az F-csatorna használatán agyal, addig Michael Schumacher, a Mercedes versenyzője elárulta, csapata mindent megtesz majd a minél jobb eredmény eléréséért, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen típusú pályák nem fekszenek az együttes autóinak.

„A spai futam nagyon rendben volt, élvezetes kis verseny kerekedett ki belőle, amin a körülményekhez képest a lehető legjobb eredményt értük el (Schumacher a 7., a csapattárs, Rosberg a 6. lett – a szerk.). A monzai hétvége is hasonlóan izgalmas lesz, ugyanakkor egy igazi kihívás elé állítja a csapatot, mivel már többször is láthattuk, hogy a hasonló vonalvezetésű pályák nem fekszenek nekünk. Természetesen a minél jobb eredmény eléréséért megyünk Olaszországba, küzdeni fogunk minden egyes pontért” – nyilatkozta a veterán versenyző az autosport.com-nak, majd kiemelte, hogy személy szerint nagyon várja a futamot, mert ferraris évei alatt elképesztő fogadtatásban részesült Monzában.

Nico Rosberg elmondta, bizakodó, mert Spaban rossz rajtot követően sikerült pontokat szerezni. Ugyan ő is megjegyezte, hogy az Olasz Nagydíj más kávéház lesz, de hasonlóan sikeres hétvégére számít, mint amilyen a belga volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik