Forma-1

Button még bízik a végső sikerben

Ugyan önhibáján kívül kiesett a Belga Nagydíjon a brit versenyző, a 35 pontos hátrányát nem tartja ledolgozhatatlannak.

A regnáló világbajnok, Jenson Button jelenleg a negyedik a pilóták rangsorában 147 ponttal, az élen Lewis Hamilton (182) áll, mögötte a két Red Bull versenyző, Mark Webber (179) és Sebastian Vettel (151) következik.

Mint ismert, legutóbb a Belga Nagydíjon Vettel egy előzési kísérlet közben megcsúszott, autójával pedig egyenesen a britbe hajtott – a sors fintora, hogy a német tudta folytatni, a McLaren azonban állva maradt.

Hat futam van még hátra a Forma-1 2010-es szezonjából, legközelebb a jövő hét végén az Olasz Nagydíjon bőgnek fel a motorok. Az új pontszámítása rendszer miatt könnyen változhat az élboly állása, épp ezért nem aggódik Jenson Button sem.

„Határozott nemmel válaszolok arra a felvetésre, hogy elszálltak a világbajnoki esélyeim. Bevallom, levert voltam a futam után, de aztán realizálódott bennem, hogy 35 pont nem olyan sok. A tavalyi pontszámítási rendszerrel ez nem több 14 pontnál – ami valljuk meg nem vészes, egy győzelem és egy ötödik hely. Hat verseny van még hátra, támadóbban kell fellépnem. Ki kell maradnom a balesetekből és az elsőségért kell harcolnom” – nyilatkozta elszántan a talkSport rádiónak Button.

Arra a felvetésre, mely szerint a csapat Hamilton fogja támogatni azt mondta, biztosan nem, mivel épp azért igazolt ehhez az istállóhoz, mert egyenlő az elbánás. Mint megjegyezte, sokat tanultak a múltból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik