Forma-1

A Red Bull egy másik bajnokságban versenyez

Felipe Massa szerint az osztrák istálló jóval a többi csapat előtt jár.

Fernando Alonso a második, Felipe Massa a negyedik helyen zárta a jubileumi, 25. Magyar Nagydíjat az elmúlt hétvégén, ez előtt Hockenheimből távozott kettős győzelemmel a Scuderia. A Ferrari brazil pilótája szerint jelenleg ez a legtöbb, amire a csapat képes, a Red Bullokról pedig azt vallja, hogy szinte már egy másik pontvadászathoz tartoznak.

„A magyarországi eredményünk több szempontból is a lehető legjobb volt, amit elérhettünk: a Red Bullok gyorsasága, a pálya milyensége mind-mind ellenünk volt, ráadásul eleinte a szerencse sem állt mellém, ugyanis a biztonsági autó bejövetelekor egy helyet veszítettem Lewis Hamiltonnal szemben, amit aztán visszanyertem, amikor ő kiesett. A szokásos kiállási taktikánkat alkalmaztuk, ami most Webbernek kedvezett, így meg tudta őrizni előnyét, miután sokáig kint maradt a lágy keveréken. Amúgy tökéletesre sikerült, Lewis csak azért előzött meg, mert ilyenek néha megtörténnek” – idézi Massát a Yahoo!.

A brazil ezt követően beszélt a rivális osztrák istállóról.

„Németországban gyorsabbak voltunk a Red Bullnál, pár nappal később meg 1.2 másodpercet kapunk tőlük. Ők egy teljesen más bajnokságban vannak, mint a többiek. Az, hogy a Magyar Nagydíjon ilyen jól teljesítettek arra enged következtetni, hogy Hockenheimben gyengélkedtek, azért nyerhettünk.”

A száguldó cirkusz szereplőire most egy hosszabb szünet vár, augusztus 29-én pedig a Belga Nagydíjjal folytatódik az őrület.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik