Forma-1

Szeptember elején hallgatják meg a Ferrarit

A FIA motorsport világtanácsa szeptember elején hallgatja meg a Forma-1-es Ferrari-csapat vezetőit, mivel az istálló a Német Nagydíjon tiltott csapatutasítást alkalmazott.

“A versenybírók által küldött jelentés kézhezvételét követően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke úgy döntött, hogy továbbítja az ügyet a világtanácsnak – írta hétfő esti közleményében a nemzetközi szövetség. – A meghallgatásra és a fegyelmi tárgyalásra szeptember 8-án, Párizsban kerül sor.”

A hockenheimi futamon a brazil Felipe Massa – aki a rajt után a harmadik helyről az élre került, majd pozícióját a verseny kétharmadán keresztül megtartotta – nyilvánvaló csapatutasításra a 49. körben átengedte az első helyet a vb-címre még esélyes spanyol Fernando Alonsónak, aki végül megnyerte a német GP-t. A rádióüzenetben ez hangzott el: “Fernando sokkal gyorsabb, mint te. Nyugtázd, hogy vetted az üzenetet…”

Az eset után a Ferrarit a versenybírók 100 ezer dolláros pénzbüntetéssel sújtották.

A szeptemberi meghallgatáson nem vesz részt Jean Todt, a FIA jelenlegi elnöke, mert korábban csapatfőnökként dolgozott a Ferrarinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik