Forma-1

Schumachert piszkálják a lapok a manővere miatt

Egyes lapok egyenesen odáig mennek, hogy a hétszeres világbajnok német sztárnak ideje volna távoznia az autósport elitkategóriájából.

Michael Schumacher a hétvégi Magyar Nagydíjon vívta ki sokak ellenszenvét egyik akciója során. A német előzés közben, az ütközést metgakadályozandó, majdnem a falhoz szorította volt ferraris csapattársát, Rubens Barrichellót (Williams). Schumi utólag tízhelyes rajtbüntetést kapott, azaz a következő futamon, Belgiumban az időmérőn elért eredményéhez képest tíz pozícióval hátrébbról indulhat.

A spanyol Marca hétfői számában “Schumacher császár hanyatlásáról” ír, de később még ennél is tovább megy, kijelentve, hogy “Schumacher visszatérése a Forma-1-be az egyik legsötétebb fejezetként kerül majd be a sportág történetébe”.

Az olasz La Gazzetta dello Sport úgy véli: “Schumacher olyan, mint mindig: soha nem ismeri el, ha hibázik, és lekicsinylően beszél pilótatársairól”.

Talán az angol Daily Mail fogalmaz a legkeményebben, az újság honlapján azt írja: “A Rubens Barrichello elleni manőver után ideje, hogy Michael Schumacher lelépjen.”

Az ominózus csata egyébként a tizedik, még éppen pontszerző helyért zajlott a Hungaroringen, ezt végül a brazil pilóta szerezte meg, Schumacher pedig a 11. lett.

“Ha Barrichello nem kerüli el centikkel a falat, minden bizonnyal a kórházban köt ki – de ennél még rosszabb is történhetett volna” – írja a szintén olasz Tuttosport, a La Repubblica pedig “Schumacher nagypapa őrült manővereként” jellemzi az esetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik