Forma-1

Fejetlenség és Webber-siker a 25. Magyar Nagydíjon

A jubileumi versenyen Mark Webber zárt az első helyen, mögötte Fernando Alonso és Sebastian Vettel végzett.

A 25. Magyar Nagydíj rajtjánál Sebastian Vettel megőrizte vezető pozícióját, mögötte azonban Fernando Alonso beférkőzött Mark Webber elé. A 16. körben aztán nem mindennapi dolgok történtek, előbb a Renault engedte ki túl korán Robert Kubicát, így a lengyel ütközött a mögüle érkező Adrian Sutillal, közben Nico Rosberg jobb hátsó kereke esett le egy cserét követően, az abroncs métereseket pattogva haladt végig a boxutcán – később kiderült, hogy egy Williams-szerelő járt pórul, őt a mentő vitte el.

Rosberg elszabadult kereke:

A 24. körben Lewis Hamilton állította le autóját a pálya szélén, a világbajnoki pontlista vezetője technikai probléma miatt maradt pont nélkül a Hungaroringen. A versenytáv negyedénél Sebastian Vettel kapott boxutcaáthajtásos büntetést, mert a biztonsági autó bent léte alatt feltartotta az élen álló Webber mögött a mezőnyt – előnyt akart kovácsolni az ekkor még nulla kiállással versenyző ausztrálnak.

Már túl voltunk a futam felén, amikor Vettel a büntetése letöltése után feljött Alonsóra, így Webber tovább növelte előnyét az élen boxkiállása előtt. A kerékcsere patentra sikerült, így az ausztrálnak minden esélye megvolt a futamgyőzelemre.

Az utolsó tíz körbe érve a két egykori csapattárs, Rubens Barrichello és Michael Schumacher csatázott az utolsó pontszerző helyért, a gyorsabb brazil pedig meg is előzte a németet, bár a legenda majdnem felpaszírozta a falra, amit Barichello szóvá is tett a csapatrádión.

Schumacher és Barrichello csatája:

Az élen már nem történt változás, Mark Webber nyerte a jubileumi, 25. Magyar Nagydíjat és vezeti a világbajnokságot. Vitalij Petrov fantasztikusat autózva az ötödik helyre hozta be autóját, meglepetés még Hülkenberg 6. és Pedro de la Rosa 7. helye. Kobayashi elképesztőt ment, a 23. pozícióból rajtolva a kilencedik, pontszerző helyen zárt.

Magyar Nagydíj végeredmény:
1. Webber Red Bull-Renault 1h41:05.571
2. Alonso Ferrari + 17.821
3. Vettel Red Bull-Renault + 19.252
4. Massa Ferrari + 27.474
5. Petrov Renault + 1:13.100
6. Hülkenberg Williams-Cosworth + 1:16.700
7. De la Rosa Sauber-Ferrari + 1 kör
8. Button McLaren-Mercedes + 1 kör
9. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 kör
10. Barrichello Williams-Cosworth + 1 kör
11. Schumacher Mercedes + 1 kör
12. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 kör
13. Liuzzi Force India-Mercedes + 1 kör
14. Kovalainen Lotus-Cosworth + 3 kör
15. Trulli Lotus-Cosworth + 3 kör
16. Glock Virgin-Cosworth + 3 kör
17. Senna HRT-Cosworth + 3 kör
18. Di Grassi Virgin-Cosworth + 4 kör
19. Yamamoto HRT-Cosworth + 4 kör

Kiesett:
Hamilton McLaren-Mercedes 25 kör
Kubica Renault 25 kör
Rosberg Mercedes 17 kör
Sutil Force India-Mercedes 17 kör
Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 2 kör

Ajánlott videó

Olvasói sztorik