Forma-1

Ittas vezetés és okirathamisítás a Hungaroringen

Tizenkét személyt állítottak elő a rendőrök pénteken a Hungaroringen.

Tizenkét személyt állítottak elő a rendőrök pénteken a Hungaroringen, ötöt azért, mert nem tudta igazolni személyazonosságát, hetet pedig bűncselekmény gyanúja miatt – közölte a rendőrség a honlapján szombaton.Büntető feljelentést két esetben tettek a rendőrök.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy egy autóvezetőt kábítószerfogyasztás és -terjesztés gyanúja miatt vonnak felelősségre. A sofőrt és autójának három utasát azért állították elő a rendőrök, mert a vezető ittas volt, és feltehetően kábítószert is fogyasztott. Mind a négyüket vér- és vizeletvételre állították elő.

A másik büntetőfeljelentés is egy alkoholt fogyasztó vezető esetében történt, a sofőr ugyanis olyan mértékben volt ittas, ami már kimeríti a bűncselekmény kategóriáját – tájékoztatott a sajtóügyeletes.

A rendőrség közleménye szerint pénteken két taxist is előállítottak a Ring területén, a két férfi hamisított, behajtásra feljogosító matricát használt. A lefoglalt bizonyítékok alapján okirathamisítással gyanúsítják őket.

A Formula-1 Magyar Nagydíj idején – július 29. és augusztus 2. között ideiglenes rendőrőrs működik Mogyoródon, a Hungaroring főbejáratával szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik