Forma-1

Palik utolsó nagydíjára készül, Gyulay válthatja

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos lesz a Hungaroring elnöke szeptembertől az Index információi szerint.

Az Index értesülései szerint az új elnök megszavazása és a szerződések aláírása még várat magára, azonban Gyulay Zsolt nem cáfolta a hírt, de leszögezte, hogy most a jelenlegi megbízatására, azaz a Magyar Olimpiai Bizottságnál betöltött alelnöki tisztségére koncentrál.

Gyulay a szingapúri Ifjúsági Olimpiára utazó magyar küldöttség vezetője, így csak augusztus végén tér haza.

A Hungaroring Zrt-nek az állam a többségi tulajdonosa, de a majdnem 20 százalékkal rendelkező Ostermann Kft. nélkül nem hozhat döntést, így Frank Tamáson áll vagy bukik, hogy az egykori olimpikon megkapja-e az elnöki posztot.

A minisztérium egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa a portálnak elárulta, hogy Palik Lászlót nem lepte meg a hír és lazán viselkedett a megbeszéléseken.

A váltás nem befolyásolja a hazai Forma-1-es futam jövőjét, mert a jogtulajdonos Bernie Ecclestone-nal 2016-ig a magyar állam megállapodást kötött.

Palik Lászlót 2001. februárjában kérték fel a Hungaroring irányítására, a cég vezetése pedig meg is szavazta a riportert, aki Gyurcsány Ferenc közbenjárásig az elnöki és a vezérigazgatói posztot is ellátta, utóbbiról azonban leváltották, Dancsó László érkezett a helyére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik