Forma-1

Barichello szereti a Hungaroringet

Sam Michael, a Williams technikai igazgatója szerint a Magyar Nagydíjon eredményes lehet az istálló.

A hétvégén hazánkba látogat a száguldó cirkusz, egy héttel a Német Nagydíj után a Hungaroringen csapnak össze a Forma-1 nagyágyúi.

Bizakodva tekint a futam elé a Willimas istálló, Sam Michael technikai igazgató szerint a magyar aszfaltcsík fekszik a brit autóknak. A Valencia óta egyre jobb formába lendülő csapat a szabadedzés során új aerodinamikai alkatrészeket is bevet majd, melyeket Hockenheimben a rossz időjárás miatt nem tudott kipróbálni.

Rubens Barichello, a Forma-1 mezőnyének egyik legrutinosabb pilótája elárulta, szeret a Hungaroringen versenyezni, ahol szerinte az időmérő határozza meg leginkább a verseny végkimenetelét. Mint ismert, tavaly a brazil autójáról esett le az a rugó, amely súlyos sérülést okozott honfitársának, a Ferrari színeiben versenyző Felipe Massának.

„Nagyon kedvelem a Hungaroringet, és nem csak azért, mert nyertem már itt korábban. Ezen a versenyhétvégén az időmérő edzés talán a legfontosabb, hisz az ott megszerzett rajthely alapvetően befolyásolhatja az egész versenyedet. Egy biztos, a pálya egyenetlensége miatt nagyon nehéz megtalálni az autó optimális beállítását. A tempónk megfelelő, és a korábbi lendületünket szeretnénk megőrizni a magyar futamon is. Rengeteg munka vár még ránk, hisz a többiek is ezt teszik, de ha tartjuk a jó irányt, akkor a Hungaroringen szép eredményeket érhetünk el” – mondta a világbajnokságon jelenleg a 11. helyen álló pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik