Forma-1

Forma-1-es futam Dél-Afrikában?

A labdarúgó-vb sikeres megrendezése után felvetődött egy Forma-1-es verseny lebonyolítása is - Ecclestone sem zárkózik el.

Már zajlanak a puhatolózó tárgyalások a dél-afrikai illetékesek és a Forma-1 meghatározó döntéshozói között egy esetleges versenypálya felépítéséről – ezt a hírt maga Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz mindenható ura erősítette meg.

Az F1 olyan új területekre kíván(t) betörni az elmúlt időszakban és a jövőben, ahol nincsenek korlátozva a dohányreklámok.

“Afrika is egy olyan kontinens, ahol lehetnek lehetőségeink. Már hosszabb ideje folytatunk megbeszéléseket a dél-afrikai emberekkel, és az esélyek egyáltalán nem rosszak. Egy vagy két olyan terület áll rendelkezésre Fokvárosban, ahol megfelelő körülmények között felépülhet a pálya. Nagyjából három év múlva lehet kész, futamot öt éven belül tudnánk rendezni” – nyilatkozta Ecclestone a BBC Radio 5 élő sportmagazinjában a hétvégén.

Bernie ugyanakkor elismerte, a legfontosabb most az Orosz Nagydíj előkészítése, ez ügyben további tárgyalásokat folytatnak a szentpétervári vezető tisztségviselőkkel. Most ez a város tűnik befutónak, előtte Moszkva és Szocsi neve vetődött fel lehetséges helyszínként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik