Forma-1

A Mercedes gyengült új fejlesztéseinek köszönhetően

Norbert Haug szerint saját magukat hozták hátrányba a legutóbbi versenyen.

A csapat egy új diffúzort próbált ki a legutóbbi valenciai futamon, azonban a kipufogóból érkező forró gázok megrongálták a kasztni hátsó részét, és így az autóra érkező leszorítóerő sem nőtt. A Mercedes a hétvégi Brit Nagydíjra már egy módosított verziót szállít versenyzőinek.

“Az elmúlt versenyen túl nagyot próbáltunk előre lépni, így saját magunkat hátráltattuk.” – mondta el Norbert Haug Mercedes-főnök az Autosportnak. “Ha nem tesztelhetsz idény közben, pénteken kell megtenned, de ez nem garantálja, hogy minden jól fog működni. Néha ha két lépést próbálsz előre tenni, egy lépéssel hátrább kerülsz. Ez nem a hozzáértés hiánya, ez a játék része, ha fel akarsz zárkózni a többiekhez. Felkészültünk a kritikákra – ha nem kapsz bírálatot az azt jelenti, hogy az emberek nem is várnak tőled semmit.” – mondta Haug.

A valenciai versenyen a csapat két pilótája közül csak Nico Rosbergnek sikerült a pontszerzés, tizedik lett, így egy pontot gyűjtött. Michael Schumacher a tizenötödik helyen fejezte be a futamot. A világbajnoki pontversenyben Rosberg a hetedik, Schumacher a kilencedik helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik