Forma-1

A Mercedesnél megvédték Schumachert

A hétvégi Kanadai Nagydíjon nyújtott teljesítménye miatt többen élesen kritizálták a hétszeres világbajnokot.

Schumacher 11. helyen fejezte be a futamot, a kvalifikáció során pedig mindössze a 13. helyen végzett. A verseny után az is felmerült, hogy megbüntetik, amiért Massát leszorította a pályáról egy párharc során. Erre végül nem került sor.

Martin Brundle, a BBC kommentátora, Schumacher visszatérése utáni legrosszabb hétvégéjének aposztrofálta a volt Ferrari-pilóta teljesítményét, de a német Bild című lap is elmarasztalóan írt róla.

Nick Fry, a Mercedes ügyvezetője azonban megvédte a csapat pilótáját. “Meglepődtem azokon akik ilyen következtetésekre jutottak. Schumacher jó helyzetben volt a defektje előtt, de amikor hasonló eset történik, az ember kiesik a ritmusból. A csapaton belül teljesen másképp értékeljük a dolgokat” – mondta Fry. “Nem látunk jelentős különbséget Nico (Rosberg) és Michael (Schumacher) teljesítménye között. A sportban a szerencse forgandó. Nagyon elégedettek vagyunk Michael teljesítményével, és nem látom az okát, hogy miért ne lehetne még jobb. Folyamatosan fejlődik, jó munkát végez”.

Fry szerint a világbajnoki cím “egyáltalán nem” úszott még el versenyzőjük számára.

Schumacher jelenleg kilencedik helyen áll az összesítésben, 75 pontos lemaradással a vezető Hamilton mögött. Csapattársa, a hatodik helyen álló Nico Rosberg mögött 40 pontos hátrányban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik