Forma-1

Vettel aggódik a Mclaren miatt

A német versenyző szerint a kanadai pálya a Mclarennek kedvezhet.

Hétvégén Kanadában rendezik meg az idei Forma-1-es világbajnokság 8. futamát. A mezőny legjobb versenygépének tűnő Red Bull Racing pilótája, Sebastian Vettel -aki a pontversenyben mindössze ötödik, köszönhetően isztambuli kiesésének is- úgy véli, Montrealban a Mclaren lehet a nagy ellenfél.

“Szeretem ezt a pályát. Papíron talán nem a legkedvezőbb helyszín az autónk számára, de másfelől nézve eddig az összes futamon nagyon versenyképesek voltunk. Emelt fővel érkeztünk ide, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani.” – mondta Vettel. “Azt gondolom a Mclarenek nagyon erősek lesznek, mert az F-csatorna jól működhet itt, csakúgy mint a következő versenyen, Valenciában.”

Lewis Hamilton is egyetért a Red Bull versenyzőjével, szerinte Kanadában kevésbé lesznek dominánsak Vettelék: “Ez egy olyan pálya, ahol talán kevésbé fognak kidomborodni a Red Bull erényei. Remélhetőleg a mi autónknak feküdni fog a sok egyenes” – nyilatkozta Hamilton.

A Red Bull autói legfőképpen a nagy leszorítóerő miatt emelkednek ki a mezőnyből, de ez a hosszú egyenesekkel tűzdelt montreali pályán hátrány is lehet, mivel Webberék végsebessége kevésbé kiemelkedő.

A Forma-1-es kanadai nagydíj időmérő edzését magyar idő szerint szombat este 19 órától rendezik, míg a verseny vasárnap 18 órakor rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik