Forma-1

Villeneuve szerint Kanada a McLarennek kedvez

Jacques Villeneuve szerint a McLaren csapatának fekszik a montreali pálya, és a hétvégén jó kilátásai vannak a tisztán angol istállónak.

Az 1997-es világbajnok jelenleg pusztán a nyilatkozatai alapján kerül reflektorfénybe, visszatérése a Forma-1-be nincs napirenden. Ennek ellenére ott lesz az édesapjáról elnevezett pályán.

“Nagyon szeretem ezt a versenyt, és látva az autók felkészültségét, jó kis futam lehet a hétvégi. Ez a pálya lassú, sok a kanyar benne, ez pedig a McLarennek kedvezhet. Persze nem feledkezhetünk meg a Red Bullról sem, amely ebben az évben hatalmas fejlődést produkált” – mondta a 39 éves kanadai.

Villeneuve szerint az is segítheti a McLarent, hogy a török futamon ők is kipróbálták az F-csatornát, amely itt mindenképpen előnyös eszköz lehet.

“Néhány futammal ezelőtt mindenki azt gondolhatta, hogy a Red Bullnak nem lesz ellenfele, mára már nem hinném, hogy bárki is magabiztos lehet e tekintetben, ez pedig azt jelenti, újra megjelent az igazi sport a Forma-1-ben – nyilatkozta Jacques Villeneuve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik