Forma-1

Rossi beülne a harmadik Ferrariba

Valentino Rossi kilencszeres világbajnokként megengedheti magának, hogy vad nyilatkozatokat tegyen. Most Vettelt ajánlotta a vörösöknek.

Valentino Rossi, a motorsport „koronázott” királyát már többször hírbe hozták a Ferrari Forma-1-es csapatával, sőt, tesztelte is már a gépet (az alábbi videó is ezt mutatja). Szerződése az év végén lejár a Yamahával, így ismét előtérbe kerültek a jövőjével kapcsolatos hírek.

A La Gazzetta dello Sportnak meglepő nyilatkozattal állt elő a pilóta, aki elmondta, kétautós felállásba nem szerepelne, csak akkor igazolna a maranellóiakhoz, ha a versenyeken három autóval lehetne szerepelni. Abban az esetben is, csak akkor, ha:

„Ahhoz, hogy olyan erős csapata legyen a Ferrarinak, mint a Yamahának, le kell igazolni Sebastian Vettelt Alonso mellé. Szeretném a lehetőségeket megragadni azért, hogy a harmadik autóba beüljek.” – mondta a legendás 46-os.

Rossi várhatóan meghosszabbítja szerződését a Yamahával, de ez nem jelenti azt, hogy más szerepkörben nem próbálná ki magát, hiszen ült már WRC-ben, és tesztelte már a Ferrari Forma-1-es autóját is.

A Forma-1-ben régóta téma a háromautós felállás, ennek egyik fő szorgalmazója maga a Ferrari.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik