Forma-1

Lotus vs. Force India

Ha terveket nem is, a tervezőt már biztosan lenyúlta a Lotus a Force Indiától.

Az újonc csapat ma hivatalosan közölte, hogy a csapatvezetés több új taggal is bővült, a legnagyobb fogás az új technikai igazgató, Mark Smith, aki a Force India hasonló posztját hagyta el a hinghamiek kedvéért.

Smith mellett másik két Force Indiá-s kulcsembert is elvitt a Lotus: a silverstone-i alakulattól távozó Lewis Butler a főtervezői, Marianne Hinson pedig az aerodinamikai részleg főnöki posztját kapja. Az új csapattagok a két éve szintén a Force Indiától kilépett Mike Gascoyne-nak felelnek majd. A beilleszkedés nem lesz nehéz, hiszen Gascoyne korábban mindhármukkal dolgozott már a Jordannél, a Renault-nál vagy a Benettonnál.

Az igazolás pikantériáját az adja, hogy a Force India épp most perelte be a Lotust és a velük dolgozó Aerolab szélcsatornát, amiért állítólag az újonc alakulat a silverstone-i csapat egy korábbi modelljét felhasználva építette az új autóját, azaz ellopta a szellemi tulajdonukat.

Ha a fenti vádak nem is állnak meg, a mostani szakembervándorlással már biztosan jelentős mennyiségű Force Indiá-s adat és know-how kerül a Lotushoz.

A csapattagok elvesztése azért lehet különösen fájó, mert a Force India alig pár hónapja búcsúztatta el a most lelépő Smith elődjét, a korábbi technikai igazgató James Keyt, aki a Sauberhez szerződött át.

AJÁNLOTT LINKEK:

F1: A Lotus lefejezte a Force Indiát (Vezess – Forma-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik