Forma-1

Jó lecke volt Isztambul a Red Bullnak

A csapatfőnök szerint az esetből mindkét pilótának tanulnia kell, de fontos hogy a lehető leghamarabb túllépjenek az ügyön.

Bár a Forma-1-es szakértők és a nézők többségével ellentétben a Red Bullnál Sebastian Vettel mellé álltak a Török Nagydíjon kettős győzelembe kerülő elbaltázott előzés után, valószínűleg bizalmatlanságot keltve a bajnokságot vezető Mark Webberben, a csapatfőnök, Christian Horner azt állítja, hogy a történteknek nem lesz folytatása.

“Már korábban, más kategóriákban is találkoztam ilyen helyzettel, a legfontosabb most az, hogy az ügyet nyíltan kibeszéljük, és ezt is fogjuk tenni a pilótákkal. Nincs köztük ellenséges viszony. Mindketten versenyképesek, mindketten éhesek a sikerre, a csapat dolga, hogy biztosítsa, ilyen többé nem fordul elő” – mondta az angol az Autosportnak.

Horner hangsúlyozta, hogy Webbernek és Vettelnek is jól az eszébe kell vésnie, hogy az isztambuli balhéval nemcsak önmaguknak, hanem a csapatnak is ártottak, ezért az ilyesmi elfogadhatatlan.

A Red Bullnál a remények ellenére persze komoly problémát okozhat az isztambuli baleset, főképp, ha beigazolódik az a paddockbeli szóbeszéd, hogy a csapat eleve Vettelt akarta előnyhöz juttatni a versenyt és a bajnokságot is vezető Webberrel szemben úgy, hogy az ausztrállal letekertették a motort, míg a fiatal németet épp az ellenkezőjére utasították, hogy utolérhesse és megelőzhesse csapattársát.

AJÁNLOTT LINKEK:

F1: A Red Bull nem akar belháborút (Vezess.hu – Forma-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik