Forma-1

Kubica nem gondol a jövőre

A Renault lengyel pilótája szerint korai még arról beszélni, hogy csapatot vált-e, vagy sem. A híresztelések szerint 2011-ben már a Ferrárinál, Massa helyén versenyezne

Az elmúlt hetekben-hónapokban nem egyszer merült már fel, hogy Robert Kubica az idei renault-s éve után 2011-ben már Felipe Massa helyén a Ferrarinál folytathatja a versenyzést. A lengyelt Isztambulban újra megkérdezték a terveiről, de ő egyelőre nem akar ezzel foglalkozni.

“Nincs itt az ideje erről beszélni. Lesz még idő megbeszélni, hogy maradok-e a Renault-nál vagy sem. Az én részemről ez még túl korai, majd meglátjuk. Ha egyszer úgy érzem, hogy döntenem kell, dönteni is fogok” – mondta tegnap.

Nagyon valószínű egyébként, hogy Kubicának hamarosan nem is lesz miről döntenie, hiszen a Ferrarinál és a Red Bullnál is utaltak arra, hogy nem változik a pilótafelállás, nem szabadul fel ülés az élcsapatoknál.

Kubica tavaly egymás utáni gyenge eredmények és a majdnem teljes összeomlást hozó szingapúri botrány kirobbanása idején, szerződött a Renault-hoz, idén azonban már a biztos pontszerzésért és időnként a dobogóért küzdhet, ezért úgy látja, jól döntött.

“Amikor a Renault-hoz szerződtem, sokan azt mondták, hogy nagyon rosszul döntöttem. Sokan azt mondták, hogy a Saubernél kellett volna maradnom, mert a Renault sorsa bizonytalan volt. Én viszont elégedett vagyok a döntésemmel, remélem, a jövőben is így bízhatok magamban!”

A lengyelt sokan a csapat vezető erejének látják, ő azonban úgy gondolja, hogy a meglátásai egyszerűen bejöttek, sőt azt sem titkolja, hogy kezdetben nem ment zökkenőmentesen a beilleszkedés.

“Mindenki azt hiszi, én vezetem a csapatot, és talán érthető is bizonyos mértékben, mert miután beszálltam, láttam és el is mondtam, hogy min lehetne javítani. Elégedett voltam a csapat reakciójával. Volt néhány dolog, amire szerintem lassan reagáltak, volt, amivel nem értettem egyet, de ezek már megoldódtak. Nem mondom, hogy túl lassan léptünk előre, csak néhány dologban, amit szerettem volna, és ők talán nem szokták meg, tovább tartott őket meggyőznöm.”

AJÁNLOTT LINKEK:

F1: Kubica nem gondol 2011-re (Vezess.hu – Forma-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik