Forma-1

A Red Bull nem cseréli le Webbert

Úgy néz ki a csapat megtartja mindkét pilótáját, így szinte biztos, hogy Räikkönen búcsút inthet a visszatérésnek.

Gyakorlatilag biztossá vált, hogy a Red Bull 2011-re nem cserél pilótát, Sebastian Vettel mellett újra Mark Webber versenyez majd, ezzel pedig Kimi Räikkönen F1-be való visszatérésének útja is lezárul.

“Nem gondoltunk Räikkönenre. Kimi elkötelezte magát a ralizás mellet és szerintem jól is érzi ott magát. Elégedettek vagyunk Mark munkájával, miért is cserélnénk?” – nyilatkozott elég egyértelműen a csapatfőnök, Christian Horner Isztambulban.

“Amikor leülünk vele tárgyalni, sima ügy lesz. Mark fontos tagja a csapatnak, jó az egyensúly a pilótáink között, szóval ha nem romlott el, nem érdemes javítgatni. Egyértelmű, hogy mit akarunk és az is, hogy Mark mit szeretne. Csak a papírmunkát kell elintézni a menedzsmentjével, biztos vagyok benne, hogy ez meglesz pár héten belül” – mondta az angol.

Horner azt is hangsúlyozta, egyáltalán nem érdemes semmit kiolvasni abból, hogy ezúttal is csak egyéves szerződéshosszabbításra törekednek az ausztrállal.

“Semmi furcsa nincs ebben. Mark nem hétköznapi ember, fontos számára, hogy versenyképes legyen, ezért nem szeretné magát elkötelezni azon túl, ameddig még van benne küzdőszellem. Amikor egy pilóta már a harmincas évei közepén jár, logikus az egyéves szerződés. Ez neki és nekünk is kényelmesebb.”

AJÁNLOTT LINKEK:

F1: A Red Bullnak nem kell Räikkönen (Vezess.hu – Forma1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik