Forma-1

Öten vannak versenyben a 13. helyért

A FIA még március végén írt ki pályázatot a becsődölt USF1 megüresedett helyére. A legújabb értesülések szerint jelenleg 5 csapat versenyzik azért, hogy rajthoz állhasson a 2011-es szezonban.

A pletykák szerint legnagyobb esély a Epsilon Euskadinak van. A Joan Villadelprat vezette csapat nem csak a megfelelő infrastruktúrával, hanem a szükséges költségvetéssel is rendelkezik. Sokkal nehezebb a helyzete az ART Teamnek. A Formula-3-as, valamint a GP2-es bajnokságból ismert csapat szintén pályázott, de mivel Jean Todt fia, Nicolas Todt is érdekelt a csapatban sok helyen máris összeférhetetlenséget emlegetnek.

A további jelentkezők között van az olasz Durango, a szerb Stefan GP, valamint az amerikai Cypher is.

Az FIA az ígéretek szerint alaposan ki fogja elemezni a pályázók helyzetét, hogy elkerüljenek egy újabb fiaskót, nem szeretnék ugyanis, ha idén is megismétlődne az a kínos eset, hogy egy rajtengedélyt kapott csapat végül nem indul el a Forma-1-ben. Emiatt azt is kilátásba helyezték, hogy legalább egy, de akár két tartalékos csapatot is megnevez majd a győztes mellett, amelyek egy istálló kiesése esetén azonnal beugorhatnak annak helyére.

AJÁNLOTT LINEK:

Öt csapat van versenyben a 13. rajthelyért (Motorsportál.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik