Forma-1

Vettel beülne a Ferrariba

A Monacói Nagydíj hétvégéjén a Red Bull-os Sebastian Vettel újra megerősítette, hogy egy napon szívesen versenyezne a Ferrarinál.

Bár Sebastian Vettel a Red Bull utánpótlásprogramjának – és a BMW jóindulatának – köszönhetően jutott el a Forma-1-ig, már első idénye után felmerült a neve a Ferrari leendő pilótájaként. Az ifjú német azt mondja, jelenleg jó helyen van a Red Bullnál, de azt sem tagadta soha, hogy szívesen szerződne majd Maranellóba.

“Nagyon jól érzem magam a Red Bullnál, nem megyek sehova, persze a jövőt én sem látom. A bajnoki címért akarok küzdeni, a történelem pedig azt mutatja, hogy a Ferrari mindig is nagyon versenyképes autókat épített. Miért ne mehetnék hozzájuk néhány év múlva?” – mondta a hétvégén Vettel a spanyol El Paísnak.

“A Ferrari minden más csapattól különbözik, igazi legenda. Más nevek is lehetnek igazán sikeresek, de a Ferrari különleges” – tette hozzá.

Vettel ferraris szerződtetésének legfőbb propagálója az F1 ura, Bernie Ecclestone, aki állítólag folyamatosan azon dolgozik, hogy átültesse őt a vörös autóba. A német azonban hangsúlyozza, hogy a jövője csakis a saját kezében van.

“Nem hiszem, hogy így lenne. Jó kapcsolatban vagyok Bernie-vel, de szerencsére a jövőmről én magam döntök” – mondta Vettel, aki egyébként menedzser nélkül intézi az ügyeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik