Forma-1

Schumachert megbüntették, a Mercedes fellebbez

Ahogy azt Alonso megjósolta, a németet megbüntették, amiért megelőzte az utolsó körben.

Az utolsó körben bár a biztonsági autó elhagyta a pályát és a zöld zászlókat lengettek, a FIA sportszabályzata szerint: “ha a verseny úgy fejeződik be, hogy a biztonsági autót pályára küldték, az az utolsó körben be fog menni a boxba, a versenyautók pedig normál módon mennek a kockás zászlóig, előzés nélkül”. E szerint az, hogy a Safety Car elhagyta a pályát csupán formalitás volt, nem pedig feloldás az előzési tilalom alól. A Mercedes azzal érvel, hogy ebben az esetben viszont továbbra is a sárga zászlókat kellett volna lengetni.

A hatodik helyen végzett Schumacher így visszaesik a 12. helyre és nem szerez pontot a Monacói Nagydíjon. Az eredmény azonban nem tekinthető hivatalosnak, mivel a csapat úgy döntött fellebbez, és így az ügy a FIA fellebbviteli bírósága elé kerül. Az FIA mindeközben közölte, a fellebbezés a döntés, nem pedig a büntetés ellen szól, hiszen az áthajtásos szankció, mint olyan, nem támadható meg hivatalos keretek között.

Fernando Alonso a verseny utáni nyilatkozatában közölte, már előzés pillanatában biztos volt abban, hogy a hétszeres bajnok büntetést fog kapni. Mint mondta, ő is tervbe vette, hogy megelőzi Hamilton, de a csapata figyelmezette nem hajthatnak végre ilyen manővereket. A spanyol egyébként elégedett volt a versennyel, hiszen a boxutcából indulva is képes volt pontot szerezni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Alonso megjósolta Schumacher büntetését (Motorsportál.hu)
A Fellebviteli Bíróságra kerül Schumacher és Alonso ügye (F1Center)
Schumacher 20 másodperces büntetést kapott! (Motorsportál.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik