Forma-1

Majdnem a safety car mögött nyert Webber Monacóban

Vettel a második, Kubica a harmadik. A negyedik helyen Felipe Massa végzett, közvetlen Lewis Hamilton és Michael Schumacher előtt.

Button és Hülkenberg egy kör sem tett meg. A Williams versenyzője az első körben korlátnak csapódott az alagútban. Az eddig vezető Jenson Button autója tisztázatlan okok miatt leállt.

A rajt után a két Red Bull állt az élen, Kubicának csak a harmadik helyet sikerült megcsípni. Azonban már az első körben pályára lépett a Safety Car. Nico Hülkenberg autója az alagútban a korlátnak csapódott. A mezőny ezután hat kört tett meg a biztonsági autó mögött, mivel az alagútból el kellett takarítani a törmeléket.

A jelenleg vezető Jenson Button kiesése miatt változás várható a tabella élén a futam végére.

Később Lucas di Grassi és Barrichello is búcsúzott a futamtól. Az utóbbi pilóta szintén hatalmasat csattant a korláton, miután bal hátsó kereke defektet kapott. Barrichello dühében elhajította a kormányt, melyen rögtön el is gázolt egy HRT-s autó. Akciójáért feltehetően büntetésre számíthat.

Ezt követően harmadjára is a pályára kellett küldeni a Safety Car-t, mivel egy csatorna fedél felnyílt a hármas kanyarban, de az sem kizárt, hogy Barrichello kormányának földi maradványai okozták a bonyodalmat.

Bruno Senna is kiesett. Kigurult a boxutcába és befejezte a versenyt.

A 75 körben Trulli és Chandok ütközött hatalmasatt. A Lotus szinte áthajtott az indiai feje felett. ekkor ismét kivonult a pályára a biztonsági autó, amely csak az utolsó körben hagyta el a pályát. Ezt a lehetőséget használta ki Schumacher, aki az utolsó körben előzte meg a mai nap során a boxutcából induló Fernando Alonsot.

Összesen 12 autó fejezte be a futamot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik