Forma-1

Kubica a sötétben tapogatózik

Robert Kubica egyelőre nem tudja, mire számíthat a Renault a Monacói Nagydíjon, döntőek lesznek a csütörtöki szabadedzések.

Robert Kubica apró csalódásként élte meg a Spanyol Nagydíjat, a rajtnál három pozíciót vesztett, de később egész jó versenytempót ment. A lengyel egyelőre nem tudja, hogy mire számíthat a szűk monacói pályán.

“Mindig élvezem az utcai pályákat, különösen a monacóit” – kezdte Kubica. “Autónk szempontjából előnyei és hátrányai is vannak Monte-Carlónak, így nehéz megjósolni, mennyire lehetünk versenyképesek. Az esélylatolgatással meg kell várnunk a csütörtöki szabadedzéseket, de az biztos, hogy kulcsfontosságú lesz az időmérő, hiszen a monacói pályán a barcelonainál is nehezebb előzni. Aki sok pontot akar szerezni, annak szombaton előre kell kerülnie, vasárnap pedig kerülnie a hibákat.”

“A jó monacói beállítás titka, hogy könnyen vezethetővé kell tenni az autót. Fontos az utolsó tizedek megtalálásához, hogy az autó magabiztosságot adjon, olyan biztonságérzetet sugározva, hogy milliméterekre közelítsük meg a szalagkorlátot. Arra számítok, hogy tele tankkal még nehezebb lesz végigmenni a pályán, az alagút utáni rész különösen nehéznek ígérkezik.”

Vitalij Petrov először fog F1-es autót vezetni a hercegségben, a GP2-ben élvezte a pályát, ezen a hétvégén elsősorban a biztonságra fog törekedni. “Nem követhetünk el hibákat, ha pontokat akarunk szerezni” – mondta Petrov.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik