Forma-1

Tényleg visszatért Schumacher

A nemzetközi sajtó elsősorban a győztes Webber szereplését, valamint a hétszeres világbajnok Schumacher teljesítményét emelte ki a Spanyol Nagydíj másnapján.

NAGY-BRITANNIA

Daily Telegraph: “Mark Webber idei első győzelmét aratta Barcelonában, Lewis Hamilton pedig higgadtan viselte, hogy az utolsó körben defekt miatt kiesett.”

The Times: “Jenson Button számára lehetetlen küldetésnek bizonyult a Michael Schumacherrel vívott párbaj. A Forma-1 nagy visszatérője elfoglalta a negyedik helyet, és még a címvédőt is idegesítette.”

The Sun: “Hamilton kiütve! A brit világbajnoki reményei övön aluli ütést kaptak a defekt miatt. Button továbbra is vezet a pontversenyben, s közben az újoncokat kritizálja.”

Daily Mail: “Lewis a levegőbe repült. Hamilton vb-álmai az utolsó körben foszlottak szét, miközben Webber dominált Spanyolországban.”

OLASZORSZÁG

Corriere dello Sport: “A Ferrari már világbajnoki színvonalon. Schumacher ismét naggyá vált, és ténylegesen visszatért a Mercedesszel! Végre jobban versenyzett, mint csapattársa, Nico Rosberg.”

Tuttosport: “A Ferrari újra álmodozik.”

La Gazzetta dello Sport: “Webber és a Red Bull szárnyaltak, Szuper Alonso feljebb kúszott a pontversenyben. Schumacher néhány kiesésnek köszönhetően végül negyedik lett. Lehet, hogy Barcelonában kezdődött el igazán az idei szezonja.”

La Repubblica: “Webbernek rakétája, Alonsónak szerencséje volt.”

Il Tirreno: “A Red Bull egyszerűen nagyszerű. A Ferrari világbajnok lehet a konstruktőrök között.”

FRANCIAORSZÁG

Le Parisien: “Schumacher újra színt hozott az F1-be. Kérdés, hogy egyáltalán legyőzhető-e a Red Bull.”

Libération: “Íme Mark Webber. Csapattársa, Sebastian Vettel általában megelőzi, néha viszont egyszerűen érinthetetlen.”

Le Figaro: “Webber megkönnyebbült, Vettel el van átkozva.”

L’Équipe: “Webber hibátlan. Tökéletes hétvégét zárt rajtelsőséggel és győzelemmel. Az ausztrál azonban nem felejtette el, hogy az ellenfelei közel vannak hozzá.”

SPANYOLORSZÁG

El País: “Ki gondolta volna, hogy a Vettel mögött mindig második Webber oktatja majd a németet? Az ausztrál további győzelmekre, és akár a vb-címre is esélyes.”

Marca: “Alonso varázslatával másodikként ért célba, és izgalmassá tette a vb-pontversenyt.”

Sport: “Alonso megkönnyebbülhet. Váratlan második helyezésével megmaradt az esélye a vb-címre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik