Forma-1

Miért lassú Felipe Massa?

Felipe Massa saját bevallása szerint is csak küszködött a Spanyol Nagydíjon, sőt már korábban is problémái voltak. A Ferrari utánanéz, mi történt.

Bár Fernando Alonso sem villogott végig a Spanyol Nagydíjon, legalább annyi szerencse is kijutott neki, mint amennyivel maga járult hozzá a sikeréhez, de csapattársa, Felipe Massa kimondottan gyengén szerepelt. A brazil a kilencedik lett az időmérőn és a futamon is csak szenvedett, a hatodikként ért be.

A tavalyi sérülése után idén visszatért pilóta a téli teszteken és a szezonnyitón még tartotta a lépést Alonsóval, azóta viszont lelassult, jó néhány tizeddel marad el a spanyoltól a futamokon.

“Fernando igazán jó versenyző, de történt velem valami. Valami nem úgy megy, mint szeretném, nem tudom hozni a köridőt, amit akarok. Rá kell jönnünk, miért van ez, és ki kell javítanunk. Úgy tűnik, valami nem ad elég tapadást” – idézte a BBC Massát.

“Össze-vissza csúszkáltam, gyenge volt a tapadás. Természetesen nem vagyok boldog, mert a téli teszteken 100 százalékosan elégedett voltam az autóval, az első verseny 120 százalékosan sikerült, de amióta gumit váltottunkaz elmúlt négy versenyen, csak küszködtem, főképp friss gumikon. Nem arról van szó, hogy a kör végén néha kicsit lassabb vagyok, egyszerűen kívül vagyok a határon, rá kell jönnünk, miért” – magyarázta a brazil.

“Biztosítanunk kell, hogy Felipe kényelmesen versenyezhessen. Ezen a hétvégén nem ez volt a helyzet. Alaposan meg kell vizsgálnunk, mit csináltunk az autójával. Már az elejétől fogva a tapadásra panaszkodott, ilyen nem történt korábban. Hadd tegyem hozzá, hogy Fernando is ugyanezt említette” – nyilatkozta Barcelonában a csapatfőnök, Stefano Domenicali.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik