Forma-1

Button pipa Schumacher miatt

Jenson Button úgy gondolja, hogy Michael Schumacher nem volt túl sportszerű, mikor a külső íven körbeautózta őt az első kanyarban, miután kiállását követően visszatért a pályára.

A két versenyző egymás mellől kezdhette meg a vasárnapi Spanyol Nagydíjat, s Schumacher egészen a bokszkiállásig a brit mögött haladt.

A McLaren brit versenyzője egy kuplungprobléma miatt értékes időt vesztett első és egyetlen kiállása alkalmával, így pontosan Schumacher mellé érkezett vissza a pályára. Bár ő volt a belső íven, hideg abroncsaival nem tudta felvenni a harcot a hétszeres világbajnokkal, aki hihetetlenül agresszíven vezetett, és a külső íven elment mellette, ami nem tetszett Buttonnak.

Button az eset kapcsán elmondta, véleménye szerint a hétszeres világbajnok manővere nem volt teljesen sportszerű, s könnyen össze is ütközhettek volna.

„Nem igazán tudtam, hogy Michael pontosan hol van mellettem. Befordult, és ha én nem veszek vissza, akkor összeütközünk. Nem hagyott elég helyet nekem. Egyáltalán nem volt szép manőver tőle” – mondta mérgesen Button.

AJÁNLOTT LINKEK:

Button beszólt az agresszív Schumachernek (F1Világ.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik