Forma-1

Bonyolódik a gumikérdés

Bár a Spanyol Nagydíj hétvégéjére döntést ígértek a jövő évi gumiszállító ügyét illetően, mégis elakadtak a tárgyalások.

A Forma-1-ből az idény végén kiszálló Bridgestone helyére a Michelin, az Avon és a Pirelli is bejelentkezett 2011-re, azonban úgy tűnik, hogy az új jelöltek ellentmondó feltételrendszerei alaposan megnehezítik a “nyertes” kiválasztását.

A csapatok szeretnék a lehető leghamarabb végleg eldönteni a kérdést, de ez nem csak a pénzügyeket tekintve bonyolult. A Michelin például, csak úgy hajlandó visszatérni, ha versenytársa is lesz, míg a Pirelli egyeduralmat szeretne. Viszont míg a verseny szempontjából ellentétes állásponton van a Michaelin és a Pirelli, az olasz gyártó abban viszont egy oldalon áll a francia riválissal, hogy a jelenlegi 13 colos abroncsok helyett 18-asokat szeretne bevezetni, egyedül az Avon maradna a mostani méretnél.

A csapatok szervezetének elnöke, a mclarenes Martin Whitmarsh elismerte, hogy a résztvevők “kockázatosnak” érzik egy új szállító belépését, és legszívesebben maradnának a Bridgestone mellett, már közös levelet is írtak a japán gyártónak: “A Bridgestone nagyszerű munkát végzett, nagyon örülnénk, ha sikerülne meggyőzni a maradásról” – mondta az angol.

A hétvégén az is kiderült, hogy az eddigi három jelentkező mellé egy negyedik is társult, a korábban már emlegetett dél-koreai Kumho is ajánlatot tett az érdekeltek felé. Úgy tudni, hogy a csapatok most a következő hétvégére, a Monacói Nagydíjra tűzték ki a leendő gumiszállító kérdésének lezárását.

AJÁNLOTT LINKEK:

F1: Elakadtak a gumitárgyalások? (Vezess.hu – Forma-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik