Forma-1

Négyen is öt rajthelyes büntetéssel indulnak holnap

A mai időmérő edzést követően bőkezűen osztogatták az öt rajthelyes büntetéseket. Glock, Grassi, Petrov és Chandhok is büntetést kapott.

A Virgin Racing istálló mindkét versenyzője, Timo Glock és Lucas di Grassi is büntetést kapott. Az újonc gárda ugyanis nem értesítette időben az FIA technikai szakembereit arról, hogy milyen váltóáttételekkel kívánnak nekivágni a hétvége programjának. A szabályok értelmében a pénteki edzések után legfeljebb két órával a csapatok kötelesek tájékoztatni a sportot irányító testületet arról, milyen váltóáttételekkel kívánják folytatni a hétvége programját, a Virgin ezt azonban elmulasztotta, így büntetéssel kell számolniuk.

Hispania Racing Team eredetileg huszonharmadik helyen végzett versenyzőjét, Karun Chandhokot, és a Renault istálló újoncát, Vitaly Petrovot is váltócsere miatt büntették. Ez utóbbi esetben a cserére azért volt szükség, mert a szombat délelőtti szabadedzésén balesetet szenvedett, s autója olyannyira megrongálódott, hogy ki kellett cserélni annak váltóját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik