Forma-1

Büntetés a Ferrarinak

Spanyol Nagydíj versenybírái megvizsgálták a szombati időmérő edzésen Nico Rosberg és Fernando Alonso közt történt bokszutcai incidenst.

A vizsgálat eredménye képen 20 ezer dolláros pénzbírságot szabtak ki az olasz istállóra.a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái.

Mint ismert, Alonso a barcelonai kvalifikáción kis híján összeütközött a Mercedes német versenyzőjével, mivel a Ferrari figyelmetlenül engedte őt ki a bokszutcában. Rosberg végül le tudott lassítani annyira, hogy elkerüljék az ütközést, ám a csapatrádión meglehetősen kritikus hangot ütött meg az incidens kapcsán.

Alonso a döntés előtt elmondta, nem látta vetélytársát, s bízik abban, hogy nem kap büntetést az eset miatt.

„Először is, nem láttam Nicót, sajnos. A látószög nem tökéletes a cockpitben, szóval nem látni, ha jön valaki. Ilyenkor a szerelőkre hagyatkozunk” – mondta a spanyol.

„Ha pedig büntetést kapok, azt hiszem, felül kell vizsgálni néhány eddigi versenyt, már ami a bokszutcai büntetéseket illeti. Ez tulajdonképpen egy olyan biztonsági kérdés, amiért a csapat kap bírságot, szóval remélhetőleg nem lesz semmi különös jelen esetben.”

AJÁNLOTT LINKEK:

Megbüntethetik Alonsót és a Ferrarit (F1Center)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik