Forma-1

Hajléktalan csapatok Barcelonában

Logisztikai okok miatt a Spanyol Nagydíj helyszínén nem épülnek fel a Red Bull, a Mercedes és a Force India hatalmas motorhome-jai.

A Spanyol Nagydíjjal visszatért Európába a Forma-1-es mezőny, a csapatok hagyományosan Barcelonában szokták először megmutatni a kontinens szurkolóinak fényűző motorhome-jaikat. Idén a versenynaptár sajátossága, hogy egy héttel a Spanyol után következik a Monacói Nagydíj, ez pedig néhány csapatot átmenetileg ideiglenes otthonba kényszerít.

Az egyhetes szünet túl rövid ahhoz, hogy szétszereljék, átfuvarozzák Európán és újra összerakják a bonyolult szerkezeteket, ezért a Mercedes, a Red Bull és a Force India is alternatív megoldásra szavazott.

Az energiaitalosok azt az épületet fogják használni, amelyet a teszteken, míg a Mercedes az egyik DTM-es építményt vitte Barcelonába. A Red Bull Energy Stationjén már jelenleg is dolgoznak a monte-carlói kikötőben.

A Force India átépíti háromemeletes motorhome-ját, a Török Nagydíjig nem is lesz látható az épület, egyből Isztambulba szállítják majd. Addig átmeneti otthona lesz Sutiléknak.

AJÁNLOTT LINKEK:

F1: Hajléktalan csapatok Barcelonában (Vezess.hu – Forma-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik