Forma-1

F1: még nem győzhet a Mercedes

Bár a csapatfőnök már diadalt jósolt számára, Nico Rosberg szerint a Mercedes GP-nek egyelőre nincs esélye a futamgyőzelemre.

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn nemrég arról beszélt, hogy pilótája, Nico Rosberg már igen közel jár pályafutása első futamgyőzelméhez, a 24 éves német azonban nem ért egészen egyet.

“Jó lenne, de maradjunk realisták! A Mercedesszel jelenleg nem vagyunk győzelemre esélyes helyzetben, de a következő hetekben előreléphetünk, javulásban reménykedem. Barcelonában túl nagy elvárás lenne a győzelem, inkább csak azt remélem, hogy egy kicsit közelebb férkőzünk a Red Bullhoz” – mondta Rosberg a német DPA hírügynökségnek.

A fiatal pilóta az eddigi négy futamon végig jobban teljesített nagy nevű csapattársánál, Michael Schumachernél, míg a hétszeres bajnok 10 ponttal csak a 10., addig Rosberg a maga 50 pontjával a bajnokság második helyén áll. A kérdésre, hogy meglepte-e, hogy ő lett a Mercedes első számú pilótája, így reagált: “Eddig nagyon elégedett vagyok a szezonom alakulásával. Annak különösen örülök, hogy a második helyen állok. Az is jó, hogy Michael előtt vagyok, de nagyon korai még összehasonlításokat tenni!”

“Azt nem tudom, miért vagyok gyorsabb Michaelnél, de jól érzem magam az autóban, sokat ki tudok belőle hozni” – mondta Rosberg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik