Forma-1

Gumi: olcsót, jót, vagy a harmadikat?

A Forma-1 lázasan keresi a Bridgestone utódját, de még az sem tisztázott igazán, hogy két vagy három beszállító közül választ majd a FOTA.

Az már biztos, hogy a francia Michelin és az amerikai tulajdonú brit Avon is szeretne a Forma-1 hivatalos beszállítója lenni. Értesülések szerint már a tárgyalások is javában zajlanak mind a két gyártóval. Közben az is felmerült, hogy az olasz Pirelli is beszállna a 2011-es gumibizniszbe, de ezidáig hivatalosan ezt nem erősítették meg. A döntés nem egyszerű, hisz nem lehet csupán a pénzügyi, vagy műszaki szempontok alapján mérlegelni.

A hírek szerint, csupán a technikai szempontokat figyelembe véve, a csapatok a Michelin támogatják és a gyártó mellett szól az is, hogy nem is olyan rég, már részt vett a Forma-1-ben. Az Avon viszont Bernie Ecclestone támogatását is élvezi, és az anyagikat tekint messzemenően jobb ajánlatot adott.

A FOTA korábban azt közölte, hogy a Spanyol nagydíj idejére pontot tesz az ügy végére, de tegnap a Pirelli is bejelentette, gumiszállítói ajánlatot tesz a Forma-1 csapatainak, konkrét terveit pedig Barcelonában terjeszti elő.

Hogy születik a döntés a spanyol fővárosban azt még nem lehet tudni, csak azt, hogy a végeredményt nagyban befolyásolja majd Bernie Ecclestone véleménye, hiszen hagyományosan az ő hatáskörébe tartozik a gumiszállítás.

AJÁNLOTT LINKEK:

F1-gumik: az olcsót vagy a tutit? (Vezess.hu)
F1: A Pirelli is be akar szállni (Vezess.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik