Forma-1

Az okosaknak kedveznek az új F1-szabályok

Robert Kubica szerint az új szabályok azoknak a pilótáknak kedveznek, akik intelligensen vezetnek végig egy versenyt.

Robert Kubica szerint az idény első négy versenyén bebizonyosodott, hogy az új szabályok azoknak a pilótáknak kedveznek, akik okosan vezetnek végig egy versenytávot. Mivel idén nincs tankolás, előtérbe kerültek a gumik és így a stílusbeli különbségek, azok járnak jól, akik finom vezetéssel képesek kímélni az abroncsokat.

Kubica úgy véli, hogy a tapasztalatok alapján mindenkinek érdemes lenne ésszel és nem erőből vezetni, szerinte idén nem a leggyorsabb kör elérése a lényeg. “Idén más trendek uralkodnak” – fogalmazott Kubica, aki a Renault-val az idei év egyik meglepetésembere.

“Ebben az évben nagyon fontos a gumik kímélése, hogy okosan vezessünk. Nem lehet két-három kört sem keményen megnyomni, mert az abroncsok rögtön kopni kezdenek. Most arra kell figyelnünk, hogy az autót a lehető leghamarabb eljuttassuk a célvonalig, de nem egy vagy két gyors körrel.”

“Az egyensúlyt, a nyomásértékeket és minden mást úgy kell beállítani, hogy egy garnitúra gumival a lehető legnagyobb távolságot tudjuk megtenni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik