Forma-1

Nem adja fel Villeneuve, és a Stefan GP sem

Jacques Villeneuve tavalyra tervezett visszatérése meghiúsult mikor kiderült, a Stefan GP nem állhat rajthoz. A kanadai pilóta és a szerb csapat is bízik abban, hogy ott lesznek a 2011-es futamokon.

Villeneuve továbbra is keményen tréningezik abban a reményben, hogy Schumacher és de la Rosa visszatérése után, hamarosan ő is újra autóba ülhet. Bízik a sikereiben, hiszem meglátása szerint – hasonlóan Schumacherhez – rendelkezik a pályán nélkülözhetetlen rutinnal, mely mindkettejüknek segít abba, hogy a korábban elkövetett hibáikból tanulva, majd ismét az élre törjenek.

A 2010-re nevezett, de elutasított, majd a télen a kiszállt Toyota autóival és felszerelésével az utolsó pillanatig lobbizó szerb Stefan GP is újra nekifut a Forma-1-nek. A belgrádi csapat a spanyol Epsilon Euskadi és az olasz Durango mellett szintén leadta jelentkezését a USF1 összeomlása miatt üresen maradt 13. helyre.

Hogy a volánnál ki fog ülni az még kérdéses, de Jacques Villeneuve, mellett már olyan nevek is szóba kerültek, mint Ralf Schumacher, a raliszupersztár, Sebastien Loeb, Kazuki Nakajima, Christian Klien, és a GP2-es Pastor Maldonado valamint Bertrand Baguette. A Stefan GP a csapat indítása mellett egy F1-es színvonalú technológiai központot és Forma-1-es pályát is építene két éven belül. A beruházásra egy vojvodinai kisvárosban, Stara Pazovában kerülne sor, melybe a Stepan GP húszmillió eurót fektetne.

AJÁNLOTT LINKEK:

F1: A Stefan GP nem adta fel (Vezess.hu)
F1: Villeneuve hízeleg Schumachernek (Vezess.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik