Forma-1

Németországban megbukott Schumacher

Az idén visszatérő hétszeres világbajnok eddigi teljesítménye hatalmas csalódást keltett Németországban.

Világszerte óriási várakozások előzték meg Michael Schumacher Forma-1-es visszatérését, de talán sehol nem drukkoltak neki jobban, mint hazájában, Németországban. A hétszeres világbajnok eddig azonban nem mutatott sokat, csak árnyéka a régi Schuminak, legjobb eredménye egy hatodik hely, csapattársa, Nico Rosberg mögött 40 ponttal lemaradva csak a 10. a bajnokságban.

Schumacher hazai szurkolóit valószínűleg sokkolta a gyenge visszatérés, legalábbis ez látszik a német sporthírügynökség, a SID tudósításából, amely szerint a dortmundi Promit nevű közvélemény-kutató cég friss felmérésén a válaszadók kis híján kétharmada, 63,3 százaléka hibának nevezte a pilóta visszatérését, és mindössze 33,5 százalékuknak volt pozitív véleménye az újrakezdésről.

Az F1-es sajtóban és internetes fórumokon többen már komolyan arról találgatnak, hogy Schumacher a gyenge szereplés miatt hamarosan vissza is térhet a nyugdíjhoz. A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug szerint az ilyesmiről nem a külső szemlélőknek kell spekulálni: “Tudjuk jól, hogy Michael lenne önmaga legkérlelhetetlenebb kritikusa, ha úgy érezné, ez a munka már nem neki való. De nem ez a helyzet” – mondta a német az F1.comnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik