Forma-1

Massa rekordot döntött Kínában

A Kínai Nagydíj Massa számára nem csak Alonso előzése miatt lesz emlékezetes.

Felipe Massa új rekordot állított fel azzal, hogy bár a rajt pillanatában a lista élén állt, egyetlen hétvége alatt a hatodik helyre csúszott vissza az összetett versenyben. Versenyzőnek korábban egyetlen futam alatt a lista éléről, csak két helyezéssel sikerült hátrébb kerülni.

Szintén negatív rekordnak nevezhető, hogy összesen hatvanhétszer hajtottak ki a versenyzők a boxutcába. Igaz, ez csak a második helyezésre elegendő a kiállások számának versenyében. A listavezető továbbra is a 2007-es Európa Nagydíj, mely során hetvenötször használták a lehajtót. Az izgalmak tekintetében nem hanyagolható el egy másik rangsorban elfoglalt második hely sem, bár ez sokkal előkelőbbnek számít. A statisztikák szerint csupán az 1990-es Mexikói Nagydíjon volt több előzés, mint a mostanin. Az idei 62 előzéssel sem sikerült a húsz évvel ezelőtti futam hetvenes rekordját megdönteni.

Ezzel szemben igazi sikert könyvelhet el magának a Renault. Nem csak azért, mert Vitalij Petrov megszerezte Forma-1-es pályafutásának első pontjait, hanem mert két év után először a Renault mindkét egysége pontszerző helyen végzett. Erre 2008 óta nem volt példa, de abban az évben is a Sanghaj-i pálya hozott szerencsét a csapat számára.

Márpedig akinek a kínai pálya szerencsét hoz, az tud valamit. Ezidáig ugyanis egyetlen rajthoz állónak sem sikerült kétszer nyernie Snaghajban.

AJÁNLOTT LINKEK:

Egy újabb érdekes adat… A Kínai nagydíjról (www.a5.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik