Forma-1

Schumacher végleg megtört?

Egy volt csapattársa szerint Michael Schumacher számára végzetes lehet a visszatérése utáni gyenge kezdés, a Nico Rosbergtől kapott verés.

Valószínűleg igen kevesen számítottak arra, hogy a három év kihagyás után idén visszatérő Michael Schumachert ilyen egyértelműen verni fogja Nico Rosberg, hogy a hétszeres világbajnok csak a középmezőnyben statisztál majd a futamokon.

Schumachert Kínában egy-két kisebb csatától eltekintve mindenki megelőzte, aki csak arra járt, miközben Rosberg stabil vezetéssel sorozatban másodszor ért a dobogóra. A német jelenleg az élmezőnytől távol, 10 ponttal a 10. helyen áll, egy anonimitást kérve nyilatkozó volt csapattársa szerint pedig ez végleg romba is döntheti a visszatérését.

“Mondom, mindig is nagyon bántotta a vereség, amikor legyőztem, szinte ölelgetni kellett. Láthatóan megtört, miután négy versenyen keresztül gyorsabb volt nála Rosberg, nincs hozzászokva ehhez.”

“Ő olyan típus, hogy még a ferraris téli sírendezvényeken is a leggyorsabb akart lenni, és ha nem lett újabb versenyt követelt, amíg nem győzött. Ennyire motivált volt. De a vasárnapi verés után, ahol olyan körülmények között kapott ki, amelyek mellett a régi Michael Schumacher ragyogott volna, szerintem már sosem lesz a régi formájában” – magyarázta a brit Independentnek a névtelen pilóta, aki a ferraris utalás alapján Eddie Irvine, Rubens Barrichello vagy Felipe Massa lehetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik