Forma-1

F1: gumiháborút akar a Michelin

Csakis abban az esetben tér vissza a Michelin a Forma-1-be, ha lesz legalább egy versenytársa. 18 colos felniméret esetén lennének is érdeklődők.

Továbbra is téma a Michelin Forma-1-es visszatérése, a francia cég azonban sokadszor is egyértelművé tette, hogy csakis versenyhelyzet esetén tér vissza a sorozatba. Igazi gumiháborút szeretne a Michelin, a 2006 végén távozott gyártó számára az cseppet sem lenne izgalmas, ha kizárólagos szállító lenne az év végén kiszálló Bridgestone-hoz hasonlóan.

Korábban arról is beszéltek már a franciák, hogy a mostani 13-as helyett a Le Mans-szériában használt 18 colos felniméretre váltanának, amely ellen eddig nem merült fel komolyabb kifogás.

“Bizonyos dolgoknak úgy kell lenniük, ahogy mi szeretnénk” – mondta a visszatérésről a Michelin egyik illetékese. “Versenynek kell lennie, nem akarunk kizárólagos szállítók lenni.”

Úgy tudni, hogy amennyiben valóban bevezetik az F1-ben a nagyobb felniméretet, a Dunlop és a Yokohama is szívesen megjelenne szállítóként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik