Forma-1

Nem Schumacheren múlik

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója szerint amint alkalmas lesz a csapat autója a győzelemre, Michael Schumacher is ott lesz az élen.

A Bild szerdai kiadásában azt fejtegette a lap szakértője, hogy Michael Schumacher idén biztosan nem fog futamot nyerni a Forma-1-ben. Erre reagálva szót kért Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója, aki szerint a hétszeres világbajnokot kár lenne leírni.

“Nagyon elégedettek vagyunk Michael teljesítményével, amióta elkezdte a munkát, a legjobbját nyújtja” – mondta Haug. “Nem rajta múlik, hogy eddig nem sikerült jobb eredményeket elérnie, második versenyén például egy szerencsétlen, verseny eleji ütközés miatt esett vissza a mezőny végére.”

“Malajziában egy hibás kerékanya miatt kellett kiállnia, Nico Michaellel szemben felhalmozott előnye így többé-kevésbé teljesen a technikára vezethető vissza. Nem kisebbítve ezzel természetesen másik pilótánk teljesítményét, aki az első három futamon szintén nagyszerű munkát végzett.”

A Bild elképzelhetőnek tartja, hogy az eredménytelenséget látva Schumacher esetleg szezon közben felbontja szerződését, Haug viszont úgy véli, ez csak hangulatkeltés. “Tudom, hogy Michael maximálisan motivált és visszatérésével kapcsolatban hosszú távra tervez.”

“Michael pontosan tudja, hogy mit akar, és azt is, hogy mire képes. Ezzel mi is tisztában vagyunk. Meggyőződésem, hogy amint az autónk képes lesz a győzelemre, Michael is ott lesz az élen!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik