Forma-1

Buttonnak nagy erőt ad a korai győzelem

Később érhet sokat a 2009-es világbajnok melbourne-i győzelme. Button biztos benne, hogy a McLaren gyorsulni fog.

Bár nem a csapaté a leggyorsabb autó, eddigi teljesítményével a McLaren megalapozta, hogy egész idényben jól szerepeljen, mondta a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon győztes Jenson Button.

Az, hogy csapattársa, Lewis Hamilton és ő már most ennyi pontot össze tudtak gyűjteni, nagy bizakodásra ad okot a 2009-es világbajnok szerint.

“Mindenki az első versenyeken akar nyerni, hiszen akkor lépéselőnybe kerülsz a többiekkel szemben.”

Button hisz abban, hogy a McLaren tovább tudja gyarapítani pontjai számát a sorozat korai szakaszában, hiszen ez sokat számíthat a Red Bull Racinggel folytatott versengésben, és sokat érhet akkor, amikor a McLarenek ugyanolyan gyorsak vagy még gyorsabbak lesznek. “Hiába Vettelé a leggyorsabb autó, ha nem tud pontokat szerezni.”

“Malajziában olyan verseny jön, ahol lehet előzni. Reméljük, az időjárás kedvez majd nekünk, és akkor egy újabb jó verseny következik a számunkra”, utalt Button a következő hétvégén rendezendő Malajziai Nagydíjra.

Button tisztában van vele, hogy ha a Red Bull javít autóinak megbízhatóságán, nehéz lesz megállítani őket. “Egyrészről Vettel jó helyzetben van, de ehhez az autójának megbízhatóbbnak kell lennie. Ha ezt elérik, igen jók és gyorsak lesznek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik