Forma-1

Nick Heidfeld for president!

Társai a Mercedes tesztpilótáját választották a Forma-1-es versenyzőket tömörítő szervezet (GPDA) élére.

A testület korábbi vezetője az a Pedro de la Rosa volt, aki 2003-tól 2009-ig alkalmazásában állt mint tesztpilóta, és utoljára a 2006-os idényben versenyzett a Forma-1-ben az év közben távozó Juan Pablo Montoya helyén. Munkáját Fernando Alonso és Mark Webber segítették, mivel azonban a spanyol az idei sorozatban a Sauber versenypilótájaként vesz részt, kész volt lemondani tisztségéről.

A GPDA a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj helyszínén tartott ülést, amelyen eldőlt, hogy Nick Heidfeld, a Mercedes GP 32 éves tesztpilótája mellett a Red Bull-os Sebastian Vettel és a Ferrarival versenyző Felipe Massa lesznek a szervezet vezetői. A három év kihagyás után idén visszatért, hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher – aki 1994-tól 2006-ig a GPDA elnöke volt – úgy döntött, nem lép be újra a szervezetbe.

“A srácok remekül csinálják, nem hiszem, hogy szükségük lenne rám”, magyarázta döntését Schumacher. “Mivel nem hosszú távon, csak korlátozott ideig leszek a Forma-1-ben, nem látom értelmét, hogy újra bekapcsolódjak a munkájukba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik