Forma-1

F1: kínos baki az egyik újoncnál

A Virgin Racing istálló elismerte, hogy túl kicsi a benzintankja, ezért a következő versenyeken be kell húzniuk a kéziféket.

Nem sikerült valami fényesre a Virgin Racing bemutatkozása a Forma-1-ben, a bahreini szezonnyitón mind a két pilóta gyorsan kiesett. Az elkövetkező három-négy versenyre sem túl jók a kilátások, hiszen bebizonyosodott, amit az istálló mérnökei a téli teszteken is sejtettek: a benzintank túl pici.

Az átlagosnál nagyobb üzemanyag-igényű pályákon, mint a most hétvégi melbourne-i futam bajba kerülhetnek Timo Glockék. “A tank méreteinek véglegesítésekor a kapacitást számos tényező alapján határoztuk meg, de ezek közül néhány azóta megváltozott” – nyilatkozta Nick Wirth, az újonc csapat technikai igazgatója.

A kocsik paraméterein nem lehet változtatni az FIA-szabályok értelmében, de a Virgin külön engedélyt kapott. Az átépítés meglehetősen időigényes, ezért várhatóan csak májusra, az első európai versenyre készül el a Virgin módosított változata. Addig Timo Glocknak és Lucas di Grassinak versenyenként 10-15 kört „visszafogott” tempóban kell teljesíteniük, hogy célba érjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik