Forma-1

F1: Barrichello nem szereti a vékony gumit

A brazil szerint az új szabályok értelmében keskenyebbé vált első gumik okolhatók az előzések elmaradásáért.

A bahreini nyitófutam után sok pilóta kifogásolta, hogy nem tudott szorosan az előtte haladó autó mögött maradni, és így semmi esélye sem volt az előzésre.

A versenysorozat rangidőse, a legtöbb futamon részt vett Rubens Barrichello szerint nagyrészt a keskenyebb első gumik okolhatók ezért.

”Követed a másikat, és az alulkormányozottság levisz a pályáról. Buemi mögött voltam Bahreinben, én 2:01-es köröket autóztam, ő pedig 2:04-eket, mégsem volt könnyű megelőzni. Ha közel kerülsz, elúszik a kocsi eleje, ha meg ráfékezel, a hátulja csúszik ki és lelassulsz”, – nyilatkozta az Ausztrál Nagydíjon 290. versenyére készülő brazil.

“Már amikor először hallottam az ötletről, akkor sem értettem. Amikor tavaly a barázdált abroncsokat felváltották a slick gumik, jobb lett a verseny. Nagyobb gumitapadásra van szükségünk, és ez az új szabály a keskenyebb első kerekekről nehezíti az előzést”, tette hozzá Barrichello.

Az előzések okozta problémát a három év után visszatérő hétszeres világbajnok, Michael Schumacher is szóvá tette. Több csapat szeretné, ha megváltoztatnák a szabályokat, ugyanakkor Bernie Ecclestone, a Forma-1 teljhatalmú ura szerint az új szabályok hamarosan beváltják majd a hozzájuk fűzött reményeket.

Ajánlott cikk:

A keskenyebb első gumik miatt nincs előzés (f1.blog.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik