Forma-1

A címvédésről ábrándozik Button

Az első, bahreini futamon csupán statisztaszerephez jutott Forma-1-es világbajnok, Jenson Button címe megvédésében reménykedik.

“A Red Bull és a Ferrari nagyon erős és talán harmadikként jövünk mi – nyilatkozott kedden a tavaly a Brawn GP-vel győztes versenyző. – Ennek ellenére remélem, hogy néhány újítás a segítségünkre lesz.” A szezonnyitó bahreini nagydíjon Button a nyolcadik helyről indulva hetedikként fejezte be a versenyt. Csapattársa, Lewis Hamilton a Ferrari két pilótáját követően a harmadik helyen futott be.

“Az első verseny nehéz volt számunkra – mondta a McLaren 30 éves pilótája. – A pálya egyáltalán nem tetszett az autónak. Szerintem most összejön, majd meglátjuk. Fantasztikus lenne Melbourne-ben dobogóra állni. Ez kell, hogy legyen a cél. Úgy gondolom, van esélyünk rá.”

Button tavaly megnyerte az ausztrál GP-t, az első hét versenyen pedig hatszor állhatott a dobogó legfelső fokára. “Megható érzés visszatérni ide, mivel ezzel a versennyel kezdődött minden. Remélem, idén is valami hasonlót érhetünk el. Nehéz szezon lesz, de a célom nem lehet más, mint megvédeni a világbajnoki címemet” – mondta Button.

A melbourne-i futam különlegessége, hogy bár nappal kezdődik, a befutóra már alkonyat idején kerül sor. “Veszélyes, mert a fény könnyen elvakíthat. Ennek ellenére jó lenne első sorból nézni a naplementét” – vélekedett a különleges körülményekről a brit pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik