Forma-1

Hamilton: piszok gyors a Red Bull

A mclarenes világbajnok szerint Sebastian Vettelék a hétvégi melbourne-i nagydíj legnagyobb esélyesei, jelenleg jócskán a mezőny előtt járnak.

A szezonnyitó melbourne-i hétvégén Sebastian Vettel szerezte meg az első rajtkockát, és sokáig behozhatatlannak tűnő előnnyel vezetett, ám végül egy technikai hiba visszavetette, és negyedikként intették le.

Lewis Hamilton szerint a 2010-es szezon második futamán, Ausztráliában is a Red Bullok számítanak az elsőszámú esélyesnek. „Elképesztő a sebességkülönbség az autók között. Már tavaly is gyorsak voltak, helyenként kétszer annyi leszorítóerővel rendelkeztek” – nyilatkozta a mclarenes brit.

Fernando Alonso egy ideig képes volt lépést tartani Bahreinben az éllovas némettel, de Hamilton szerint ennek nincs sok jelentősége. „A Ferrarisok közelebb vannak a Red Bullhoz, de még ők is fél másodperccel lassabbak voltak” – mondta Hamilton brit újságíróknak, majd hozzátette, hogy reményei szerint Melbourne-ben jobban muzsikál a McLaren, mint a szezonnyitón.

„Az egyik kedvenc hétvégém a melbourne-i, itt mindig fantasztikus a hangulat. Tavaly és tavalyelőtt győztem, úgyhogy szeretnék idén is minél jobb eredményt elérni. Sokat tanultunk Bahreinben, bízom abban, hogy ennek lesz érezhető hatása.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik