Forma-1

Schumachert nem szabad leírni

Bár a szezonnyitón csak hatodik lett, a visszatérő Michael Schumacher azt ígéri, hogy idővel felzárkózik az élmezőnyhöz.

A téli teszteken és a szezonnyitón sem volt a legerősebb a Mercedes GP, vasárnap Bahreinben Nico Rosberg az ötödik, a nagy visszatérő Michael Schumacher pedig a hatodik helyen zárt. A német legenda tudja, hogy egyelőre gyengébb az autó, és még ő maga sem rázódott vissza egészen a versenytempóba, de arra figyelmeztet, hogy hamarosan vele is számolni kell az élen.

“Az évek alatt sokszor láttam, hogy egy csapat előnnyel kezdett, de a végére mindig én is ott küzdöttem! Ez csak az első futam volt. Még akármi történhet, nagyon jól tudom, milyen gyorsan változhatnak a dolgok” – mondta a Timesnak a 41 éves pilóta.

Schumi persze azt is elismeri, hogy a négy nagy csapat, a Ferrari, a Red Bull, a McLaren és a Mercedes közül pillanatnyilag saját alakulata a leggyengébb. “Van még dolgunk, hogy felzárkózhassunk az előttünk állókhoz. A McLarentől nem vagyunk sokkal elmaradva, de a csúcssebességük jobb, egy kicsit ők is előttünk járnak. A Ferrari és a Red Bull előnye világos, de ez nem is meglepő a tesztek után. Az előnyük egyébként sem ijesztő.”

“Bizakodó vagyok, úgy kezdtünk, ahogy vártam” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik